oktober 10, 2023

Ugens vinder spørgsmål blev fra Albert: Kan du nævne nogle konkrete aktier inden for AI, som man kan læse mere om.?

Ja da! Der er flere spændende AI-aktier som har stort potentiale over de kommende år.

For at finde de førende AI-aktier er det først og fremmest vigtigt at huske, at indgang barrierene til at komme ind i AI-industrien og udvikle nogle af de her transformerende AI-systemer som fx ChatGPT er meget stor. Det kræver store kapitalsummer at træne AI-systemer og også ligeså store summer at holde dem kørende bagefter, så brugere rent faktisk kan benytte dem.

Derfor vil man opleve, at de førende AI-aktier i dag ofte også er de kendte store tech-giganter.

Jeg holder selv ekstra godt øje med disse fem AI-aktier, men husk, at dette ikke er aktieanbefalinger. Man skal altid selv lave sine egne analyser før man investere i aktier eller værdipapirer.

AI-aktier jeg selv har i kikkerten:

Microsoft: Microsoft er førende fordi de ejer en stor andel i selskabet OpenAI. OpenAI er det firma, der udvikler ChatGPT og derfor har Microsoft direkte adgang til at benytte ChatGPTs teknologi. Det ser man bl.a. i Bing-søgemaskinen og man ser det også snart i Windows og Word, Excel og PowerPoint, hvor ChatGPT også snart vil blive implementeret. Se aktien her.

Alphabet (Google): Alphabet er moderselskabet til Google og de udvikler en konkurrent til ChatGPT, der kaldes Bard. Bard er efter min mening ikke så avancerede og stærk som ChatGPT endnu, men de knokler i døgndrift på at udvikle systemet bedre. Se aktien her.

Nvidia: Nvidia er steget rigtig meget i år, og det er de fordi de udvikler de AI-supercomputere som andre AI-udviklere benytter til at træne deres AI-systemer på. Man kan derfor lidt billedligt sige, at Nvidia er det firma, der lægger togskinnerne, og som de andre firmaer så benytter. De udvikler nemlig ikke noget AI system direkte selv. Se aktien her.

Meta: Meta er ejeren af bl.a. Facebook, Instagram og WhatsApp. De udvikler også på deres eget AI-system som ChatGPT og Bard. Dette system er open-source og det betyder at man kan kigge ind i selve maskinrummet, og direkte se hvordan AI-systemet fungerer. Dette står i kontrast til fx ChatGPT som er helt lukket, og man kan udefra derfor ikke se, hvordan “tandhjulene” i ChatGPT drejer rundt. Lige nu er Metas AI efter min mening ikke så stærk som hverken ChatGPT eller Bard, men den har et stort potentiale. Se aktien her.,

Tesla: Tesla er også blandt verdens førende AI-selskaber efter min mening. De udvikler ikke noget chat-AI som ChatGPT, men de udvikler derimod et AI-system der bruges til selvkørende biler. Faktisk bruger Teslas selvkørende Ai og ChatGPT den samme underlæggende AI-teknologi, neurale netværk. Tesla ligger efter min mening langt i front, til at knække koden først til selvkørende AI, og hvis de lykkes med dette vil det åbne op for store nye indtjeningskilder over de kommende år. Se aktien her.

Disclaimer: ”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Hvad er du nysgerrig på?

Hvad sker der på markedet lige nu, hvorfor falder den aktie så meget og hvad er den næste store trend? Eller vil du bare gerne vide, hvordan man kommer i gang med det der investering? 

Hver uge kan du stille lige nøjagtig det spørgsmål der undrer dig, eller du kan stemme på et af de spørgsmål der allerede er blevet stillet.

Vi venter spændt på dine spørgsmål!

Læs også: