Ugens vinder spørgsmål fra Nina533: Jeg søger en bæredygtig aktie til langsigtet investering. Kan du hjælpe med at finde nogle gode, bæredygtige aktier?
Hej Nina,
Tak for dit spørgsmål om bæredygtige aktier til langsigtet investering. Det er et vigtigt emne, som mange investorer er interesserede i nu om dage. At finde den rette bæredygtige aktie er dog ikke så simpelt som at pege på én enkelt mulighed, da det afhænger af mange faktorer og personlige præferencer.
3 Trin til Bæredygtig Investering
I stedet for at anbefale specifikke aktier, vil jeg gerne dele nogle metoder, du selv kan bruge til at finde frem til investeringer, der passer til dine kriterier og værdier. Disse metoder er beskrevet mere detaljeret i min bog “Investér bæredygtigt – og bliv fremtidens vinder på aktiemarkedet” (kan lånes på biblioteket), som kan være en god ressource for dig:
- Porteføljeanalyse: Start med at se på din nuværende investeringsportefølje. Hvilke sektorer mangler du? Bogen guider dig gennem, hvordan du kan analysere din portefølje og identificere områder, hvor du mangler eksponering. Dette kan være et godt udgangspunkt for at søge efter bæredygtige aktier, der samtidig giver din portefølje en bedre balance og den vigtige spredning.
- Definer dine bæredygtighedskriterier: Hvad betyder bæredygtighed for dig? I bogen gennemgår jeg, hvordan du kan opstille dine egne kriterier. For eksempel vælger jeg personligt at undgå medicinalselskaber, fordi jeg ikke ønsker at profitere på sygdom. Andre investorer ser derimod investeringer i medicinalselskaber som noget positivt, da de bidrager til helbredelse. Dine kriterier kan være helt anderledes, og det er vigtigt at du investerer i overensstemmelse med dine egne værdier. Det er altså op dig personligt – og det kan være en ide at tale med andre om dine kriterier, for at trykprøve dem lidt.
- “Glad kunde, glad aktionær”-metoden: Overvej virksomheder, hvor du selv er en tilfreds kunde. Hvis en virksomhed kan tjene penge på dig som glad kunde, kan det være en god idé at overveje at blive aktionær. Det kan være alt fra fødevareproducenter, som du køber ind hos som privatperson, til virksomheder der leverer produkter eller tjenester til din arbejdsplads. Hvis ikke selskabet selv er børsnoteret er de måske ejet af et selskab der er. Metoden har jeg selv brugt meget og det har faktisk være min redning, da jeg skulle starte med at investere – for det var alt for overvældende at finde bare én aktie.
Ved at bruge de forskellige nævnte metoder, kan du finde frem til bæredygtige investeringsmuligheder, der stemmer overens med dine værdier og investeringsmål. Husk, at grundig research og overvejelse af dine langsigtede mål er afgørende for enhver investeringsbeslutning.
Jeg håber, det kan hjælpe dig med at navigere i verden af bæredygtige investeringer. God fornøjelse med din søgning efter den rette bæredygtige aktie til din portefølje!
Mvh.
Eva
Disclaimer: ”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”
Hvad er du nysgerrig på?
Hvad sker der på markedet lige nu, hvorfor falder den aktie så meget og hvad er den næste store trend? Eller vil du bare gerne vide, hvordan man kommer i gang med det der investering?
Hver uge kan du stille lige nøjagtig det spørgsmål der undrer dig, eller du kan stemme på et af de spørgsmål der allerede er blevet stillet.
Vi venter spændt på dine spørgsmål!
Læs også:
- Aktiesparekonto vs. månedsopsparing – Hvad er bedst for unge investorer? – Balalli svarer…Kan en aktiesparekonto slå en traditionel månedsopsparing, når det gælder langsigtet opsparing? Det spørgsmål stillede Nikolaj Nielsen mig for nylig. Som 18-årig med en tidshorisont på mindst 10 år vil Nikolaj… Læs mere: Aktiesparekonto vs. månedsopsparing – Hvad er bedst for unge investorer? – Balalli svarer…
- Sådan positionerer du dig ift. udbytter på AktiedystenDu har måske hørt om udbytter i sammenhæng med aktier før, men hvordan skal du forholde dig til det her på Aktiedysten? Med andre ord, hvordan skal du positionere dig i… Læs mere: Sådan positionerer du dig ift. udbytter på Aktiedysten
- Teknisk gymnasium vinder UNG Aktiedyst 2024Kun 1 point skilte de tre bedste hold: Der var ultra tæt løb helt til det sidste, da vinderne af UNG Aktiedyst 2024 skulle findes tidligere på ugen. 20 hold fra… Læs mere: Teknisk gymnasium vinder UNG Aktiedyst 2024