marts 14, 2024

Ugens vinder spørgsmål kommer fra en brugeren The Investor: Hej Jens. Hvorfor er det at man ikke anbefaler Bitcoins og crypto. Når det nu stiger som det gør?


Tusind tak for dit spørgsmål, The Investor.

Jeg syntes nu man ser masser, der anbefaler crypto. Men det er naturligvis primært eksisterende investorer og såkaldte finfluencers, der også tjener på at lave henvisninger til crypto-børser.

Er crypto en aktivklasse?

Så hvis du med ”man” mener banker og finansielle analytikere, så har du ret i at de er et vist fravær.

En del af det kan skyldes, at mange banker ikke anser crypto som en rigtig aktivklasse, og derfor ikke analyserer på den.

En anden del kan skyldes, mulighederne for at skjule kriminalitet eller lave hvidvaskning, der gør crypto svært for banker. Jeg kender til flere banker, der ikke vil have kunder, der sender penge til crypto-børser. Det forklares med hvidvaskning, risikoen for kriminelle aktiviteter og terrorfinansiering.

Der findes dog også seriøse analytikere, der har været positive på bitcoin. F eks Steno Research, som – så vidt jeg er orienteret – har anbefalet bitcoins på det seneste.

Personligt anbefaler jeg ikke bitcoins, så jeg er også gået glip af den stigning.

Venlig Hilsen

Jens

Hvad er du nysgerrig på?

Hvad sker der på markedet lige nu, hvorfor falder den aktie så meget og hvad er den næste store trend? Eller vil du bare gerne vide, hvordan man kommer i gang med det der investering? 

Hver uge kan du stille lige nøjagtig det spørgsmål der undrer dig, eller du kan stemme på et af de spørgsmål der allerede er blevet stillet.

Vi venter spændt på dine spørgsmål!

Læs også: