juni 19, 2024

Vi har modtaget et spørgsmål fra en bruger, som er nysgerrig på skulder-hoved-skulder-mønsteret. Lad os dykke ned i detaljerne og udforske denne formation nærmere.

“Skulder-Hoved-Skulder (S-H-S)”-formationen er en teknisk analysemetode inden for aktiehandel, der tegner et prisformationsmønster, hvilket ofte sammenlignes med skuldrene og hovedet på en person. Dette mønster består af tre toppe, hvor den midterste top (hovedet) er højere end de to sideliggende toppe (skuldrene). Samtidig trækkes en vandret linje, kendt som “nakkelinjen”, som forbinder lavpunkterne.

Denne formation indikerer typisk en potentiel vending fra en opadgående til en nedadgående trend og fungerer som et bearish (nedadgående) vendesignal. Hvis aktiekursen derimod bryder opad forbi toppunktet af skulder-hoved-skulder-formationen, antyder det en fortsat opadgående trend.

Derudover findes formationen Skulder-Hoved-Skulder som en spejlvendt formation. Ved dette mønster ser man, at kursen bryder nakkelinjen, og dermed kan skabe en opadgående trend.

Nogle gange er mønsteret tydeligt undervejs i handelsprocessen, mens det andre gange først bliver tydeligt, når kursen allerede har bevæget sig.

Teknisk analyse er et nyttigt værktøj til at analysere en akties historik, men det bør ikke være det eneste grundlag for investeringsbeslutninger. Det er afgørende at anvende teknisk analyse sammen med andre elementer såsom fundamental analyse, etiske overvejelser og sund fornuft for at træffe beslutninger. Denne tilgang sikrer en mere omfattende vurdering af en akties potentiale og risici.

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”