Tesla aktien
januar 17, 2023

Hvem er Tesla?

Tesla er en amerikansk virksomhed, som producerer elektriske biler og systemer målrettet solenergi og energiopsamling. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 2003 af Elon Musk, Martin Eberhard, JB Straubel, Marc Tarpenning og Ian Wright.
Deres hovedformål var dengang at gøre elektriske biler mere udbredt, og derudover ville de reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.
Den første Tesla-bil blev lanceret i 2008 under navnet, Roadster.

Virksomheden blev børsnoteret i 2010, og har siden haft stor fremgang med salget af deres el-biler.


Aktiedysten kastede brugernes opmærksomhed i starten af 2023, hvor Tesla blev den mest handlede i uge 2. Hele 2814 gange blev aktien handlet af Aktiedystens brugere, hvilket var nok til at løbe med 1. præmien i uge 2.
Køb eller se kursen for Tesla aktien her.

Hvad laver Tesla?

Tesla producerer som nævnt ovenfor elektriske biler, og det er også dét, som virksomheden er mest kendt for. I Danmark ses deres el-biler oftere og oftere i gadebilledet.
Derudover arbejder virksomheden med solpaneler og batteripakker til hjemmet og erhvervslivet/industrien.
De har også udviklet lade stationer med superchargers, som gør det nemmere for Tesla-ejere, at lade deres biler op på farten, så de kan nå vidt omkring i deres elektriske Tesla-bil.

Hvordan gik det aktien?

Uge 2: Grafen nedenfor viser Tesla aktien fra 10 januar 2023 – 17 december 2023

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Læs også: