september 20, 2022

Aktiedysten er et aktiespil, som spilles af mange på kryds og tværs. Faktisk har godt og vel 150.000 brugere spillet et spil på Aktiedysten.dk, Aktiekampen.se, Investspiel.de og Traderr.com. Spil imod dine venner, familien, kolleger, eller tag kampen op i de offentlige dyster.

Her kan du læse om Paul, der spiller Aktiedysten med sin familie.

Aktiedyst på tværs af generationer

Paul spiller aktiespil på aktiedysten.dk med familien. Deres interne familie-dyst består af far Paul, som til daglig er IT specialist i banksektoren. Derudover spiller datteren med, som allerede har stiftet bekendtskab med aktier og investering gennem et aktiespil på hendes skole, hvor hun og klassekammeraterne tidligere har dystet i aktier – både 8.- og 9. klasse.

Det har givet anledning til en familie-dyst, hvor hun har udfordret resten af familien, så de kan øve og lære mere om aktier og investeringer. Udover far og datter tæller dysten moren, kusiner og onkel – med andre ord har familien oprettet en aktiedyst på tværs af generationerne i familien.

Penge og investering er blevet et samtaleemne

Et aktiespil kan sætte gang i emner, som man normalt ikke berører i familier. Det er nemlig snakken omkring økonomi, herunder opsparing og investering. I familiespillet har lige præcis investering være et tema i forbindelse med spillet, hvor man ’lærer’ at være fornuftige med penge.

Min datter har igennem 8.- & 9 klasse dystet sammen med klassekammeraterne i aktiespillet. Der har de snakket om penge og investering – mest om grønne investeringer. Hun vil gerne investere sine opsparede penge, men jeg syntes hun skulle sætte sig mere ind i det inden. Hun har så lokket kusinerne, onklen, mig og min kone til at dyste i en familie aktie dyst. Jeg mener, det er interesse for grønne investeringer, der har startet det hele.

Paul, spiller i denne familiedyst

Hos aktiedysten.dk kan man 100 % risikofrit investere penge i selskaber, som man har en tiltro til uden at det koster på pengepungen. Samtidig er det selvfølgelig sjovt at have håneretten over andre i familien, hvilket kan give meget sjov som familiens bedste investor.

Sjov og spas – men med vigtig læring undervejs

Et aktiespil er på mange måder god læring – især for unge mennesker, men også nybegyndere på aktiemarkedet. Én ting er nemlig sikkert med aktiemarkedet – det går op og ned, og sådan vil det altid gøre det.

Der er mange unge, der bliver nemt lokket til at investere/spille med øje på en hurtig indtjening med stort tab og gæld som følge. Ved at spille med fiktive penge og rigtige aktiekurser kan man lære, hvor nemt det kan gå galt, samt også hvilke muligheder der er hvis man sætter sig ordentlig i det.

Paul, spiller i denne familiedyst

Hos Aktiedysten kan man lære og blive klogere på et vanskeligt aktiemarked, fordi man spiller med fiktive penge, men på et aktiemarked, som er 1:1 med det virkelige. På den måde kan det gå galt uden risiko, og samtidig kan man se hvilke muligheder man har, hvis man sætter sig ind i det.

Spiller i denne familiedyst

Paul

Læs også:

 • SkiStar AB ser. B
  Hvem er SkiStar? SkiStar er en svensk virksomhed, som blev grundlagt i 1945, hvor de to brødre Erik og Mats Paulsen drog mod Sälen i Sverige, hvor de var på udkig efter et sted til […]
 • VM 2022 i Qatar – Kan jeg investere?
  Verdensmesterskaberne i fodbold er i gang. Det er selvsagt en af de mest omdiskuterede slutrunder i nyere historie, hvilket har givet øget omtale til en slutrunde, som ikke længere blot handler om fodbold. Nej, nu […]
 • Fantastiske bilmærker – som du kan købe aktier i
  Transport er en del af mange danskeres liv dagligt. Der findes forskellige løsninger, både hvad angår offentlig transport med busser, tog osv., men man kan også selv erhverve sig et transportmiddel. Her vælger mange danskere […]
 • Tessin Nordic Holding AB
  Hvem er Tessin Nordic Holding? Tessin Nordic Holding er grundlagt tilbage i 2014, hvor tre mænd gik sammen om projektets begyndelse. Alle disse havde forskellige kompetencer og ressourcer, som skulle bidrage til Tessin Nordic. Den […]
 • Har du styr på omkostningerne ved at investere?
  Kan omkostninger halvere dit afkast på 30 år, og hvordan kan en snoldertur til fleggaard sammenlignes med valutaomkostninger? Hør hvorfor du skal have styr på omkostningerne sammen med De Nye Raketter! 🚀🚀🚀🚀 Gense eller hør […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}