februar 5, 2023

Aktiemarkedet er en verden, hvor selv en lille beslutning kan betyde forskellen mellem succes og fiasko, både her på aktiedysten, men også i virkeligheden. Uden en strategi eller plan er der ingen tvivl om, at det kan være en farlig begive sig ud på aktiemarkedet. Med den rette strategi, en god plan og adgang til viden, kan du komme et skridt tætter på at opnå et aktiemarked af muligheder. Vi har spurgt jer der bruger aktiedysten, hvilken strategi bruger i, og hvordan finder I frem til de gode aktier.

”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Her er de populære strategier

Vores brugere har talt, og det er især nedenstående strategier, der slår ud som de populære redskaber at tage frem fra værktøjskassen. Analysen siger dog ikke noget om, hvor succesfuld maner med de konkrete strategier, men i et miljø med fiktive penge er det altså de mest populære at bruge.

Den først er at sprede investeringen over flere aktier, hvilket kan give en bredere diversificering af porteføljen og muligvis reducere din risiko for store tab på enkeltaktier. Dette er den førende hos vores brugere, hvor hele 25% benytter denne type strategi, og det er også et af de populære aktieudtryk ”spredning er din redning” Det kan du blandt andet læse mere om i vores indlæg med Jens Balle.: https://inspiration.aktiedysten.dk/3-gode-raad-fra-jens-balle/

Den anden populære strategi blandt vores brugere er at ”time markedet”, hvilket indebærer at forsøge at forudsige, hvornår aktiemarkedet vil stige eller falde, og handle i overensstemmelse hermed. Mange vil sige at denne strategi er bundet op på gætterier, for kan man virkelig forudsige aktiemarkedet.? Den lader vi være op til den enkelte at beslutte, men 2 ting er sikkert

  1. Denne strategi kan være risikabel, så pas på med at gøre det med rigtige penge, hvis du ikke er 100% sikker på, hvad du laver!
  2. Du er på Aktiedysten, det er fiktive penge og 0% risiko. Leg med det her, og brænd nallerne i et sikkert miljø.

Hvor finder man gode aktier?

Hele 40% af de adspurgte vælger altså at dykke ned i markedet og nyhederne, for at finde deres aktier.

Hopper vi ned til 2. og 3. pladsen, så finder vi altså et par muligheder, hvor man knap så meget sætter sig ind i, hvad man investerer i. Og det er selvfølgelig fordi det er en strategi der bliver anvendt, når man er i et fiktivt miljø.

Husk at inden du tager springet til rigtige penge, så er i hvert fald gætterier sjældent den rigtige vej.

Læs også: