august 8, 2022

Aktier og aktiehandel er blevet populært inden for de seneste par år, hvor især private forbrugere er begyndt at investere. Her kan du blive klogere på aktier.

En aktie er et værdipapir, som man kan købe for at få ejerandel i en virksomhed eller organisation. Den enkelte aktie har en værdi, som bliver vurderet ud fra forskellige faktorer, herunder virksomhedens performance og resultater.
Dine aktier kan med tiden udmønte sig i et finansielt udbytte fra virksomheden, men det kan også gå i den modsatte retning.

Hvordan investerer man i aktier?

I takt med digitaliseringen er det blevet nemmere at investere i aktier – især som privatperson. Som privatperson foregår investeringen i aktier gennem banken eller forskellige online platforme.
Herfra kan du følge udviklingen i dine aktier og holde øje med dine investeringer. Du kan til enhver tid sælge dine aktier for den aktuelle pris.

Er du blevet nysgerrig på aktier, handel og investering?
– Prøv kræfter med aktiemarkedet gratis på Aktiedysten. Her kan du risikofrit prøve at investere gennem et spil. 

Hvad er value aktier?

Value aktier er en aktie, som bliver handlet til en lavere værdi end aktiens sande værdi. Det sker i håb og tro om, at aktien vil stige på sigt – på den måde vil den udgøre en gevinst for investoren.

Én person som investerer i value aktier, er den kendte erhvervsmand og investor, Warren Buffet.

Start et spil på dine præmisser

Klik på “Start dit aktiespil her”-knappen herunder. Så starter du et nyt investeringsspil med de markeder, gebyrer, tidsrammer, m.m., der falder i din smag

Invitér dine venner

Så snart du har klikket start spil, vil du få muligheden for at invitere venner, kollegaer eller elever. At spille sammen er meget sjovere!

Lav din strategi og opret din portefølje

Leg og lær på træningsbanen. Her kan du risikofrit tage chancer og se om du kan vinde æren som den bedste investor.

Hvor køber man aktier?

Aktier kan købes forskellige steder, men de typiske steder er som nævnt ovenfor – i banker og på online platforme. Det er meget forskelligt, hvor folk investerer.

3 gode grunde til at investere

1. Investering – og specielt investering i aktier er for alle

Investeringer i aktier er blevet alment for privatpersonen. Det er relativt nemt at komme i gang, og du kan følge din udvikling, ligesom følger udviklingen i din egen privatøkonomi.
Du kan konstant holde dig up-to-date på dine investeringer, så du ved, hvordan det går.

Aktiedysten.dk er et spil, hvor du kan træne/øve dig på aktiemarkedet uden at risikere et økonomisk tab med fiktive penge. Spillet foregår 1:1 med det virkelige aktiemarked, og giver et 100 % indblik i aktiehandel – samt hvordan aktiemarkedet udvikler sig.

2. Din økonomi kan opnå en højere værdi

Når du investerer i aktier, skal de forhåbentlig blive mere værd.
Køber du én eller flere aktier for kr. 1000, kan de stige i takt med tiden. De kan stige i takt med inflationen, virksomheden gør det godt eller noget helt tredje. Det er meget forskelligt, hvorfor aktier stiger eller falder i værdi. Men hvis virksomheden klarer sig godt, vil aktien højst sandsynligt stige.

Eksempel:
Du køber aktie ’X’ i år 2022 til 1000 kr.
I år 2023 er aktien steget til 1200 kr.
Du har tjent 200 kr., hvis du sælger aktien (før skat).

3. Du bliver klogere på økonomiske forhold

Aktiehandel er meget mere end gevinst og tab. Det er også et indblik i økonomiske forhold, som gør dig klogere på verden.
Du bliver ligeledes klogere på, hvordan nogle begivenheder kan ændre markedet i positiv eller negativ retning. Det er løbende læring, som gør dig klogere dag for dag.

Læs også:

 • Hvornår åbner aktiemarkedet?
  Det er et relevant spørgsmål at stille. Et aktiemarked fungerer på samme måde som et supermarked, en tøjbutik eller noget helt tredje.Det betyder, at aktionærerne kan handle aktier og obligationer i et vist tidsrum i […]
 • Royal Unibrew A/S
  Hvem er Royal Unibrew? Kort og godt er Royal Unibrew Danmarks 2.største bryggeri. I dag ejes Royal Unibrew primært af danske investorer, men også udenlandske investorer er med ombord. Det hele startede dog tilbage i […]
 • Familie dyster i aktier og investering
  Aktiedysten er et aktiespil, som spilles af mange på kryds og tværs. Faktisk har godt og vel 150.000 brugere spillet et spil på Aktiedysten.dk, Aktiekampen.se, Investspiel.de og Traderr.com. Spil imod dine venner, familien, kolleger, eller […]
 • 7 ting du bør vide om compounder aktier
  Skrevet af Henrik Karlsen – Ekspert i innovation og investeringschef hos Horizon3 – www.horizon3.dk, hvor de investerer i innovative vækstvirksomheder. I denne serie vil du lære, hvad compounder aktier er, og hvorfor den type aktier […]
 • Savosolar Plc – Uge 35, 36 & 37, 2022
  Hvem er Savosolar Plc? Savosolar Plc er en finsk virksomhed, som opererer på globalt plan. De er leverandør af solvarme systemer, som blandt andet skal være med til at reducere CO2 aftrykket for virksomheder, da […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}