Hvem er Royal Unibrew?
Kort og godt er Royal Unibrew Danmarks 2.største bryggeri. I dag ejes Royal Unibrew primært af danske investorer, men også udenlandske investorer er med ombord. Det hele startede dog tilbage i 1989, hvor Faxe Bryggeri og Jyske Bryggerier fusionerede til dét, som dengang gik under navnet, Bryggerierne Faxe Jyske. Siden da er der løbet meget vand under broen hos koncernen, som i dag hedder Royal Unibrew, hvilket også er et navn, der appellerer til deres globale profil.
Koncernen har sidenhen blandt andet opkøbt virksomhederne, Tauras, Bryggerigruppen (Albani) og dennes datterselskab, Maribo Bryghus.
Royal Unibrew står bag kendte brands, så som: Royal Beer, Faxe Kondi, Nikoline, Egekilde, Shaker, og Cult.
På Royal Unibrews’ hovedmarkeder har virksomheden en høj kendskabsgrad på visse produkter i deres produktportefølje. Dette ses f.eks. ved Albani og Ceres, hvor man producerer henholdsvis Odense Pilsner/Classic og Ceres Top Pilsner. Populære øl, der er kendt i deres ’lokalområde’ – i dette tilfælde Odense og Århus.
Hvad laver Royal Unibrew?
Royal Unibrew producerer, udvikler og distribuerer drikkevare på globalt plan, hvor de på nuværende tidspunkt er aktive i Norden, de baltiske lande, Italien og Frankrig. Derudover sælger de deres produkter i mere end 65 lande på verdensplan.
Dette er både on- og off-trade, hvor deres produkter bliver solgt både til blandt andet restauranter, men også gennem supermarkeder, som forhandler deres produkter.
On-trade: Salg af produkter på restauranter, barer, hoteller osv.
Off-trade: Salg af produkter i supermarked, eller et andet sted, hvor produktet indtages et andet sted.
Hvordan er det gået aktien det seneste år?
Grafen nedenfor viser Royal Unibrew A/S aktien fra 21 september 2021 – 19 september 2022
*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”
Læs også:
- Ny menubar på AktiedystenVi har opdateret menubaren på Aktiedysten, men vi har ikke fjernet nogle elementer. Denne opdatering er et skridt mod at gøre platformen endnu mere brugervenlig for alle, der benytter sig af Aktiedysten – både lærere,… Læs mere: Ny menubar på Aktiedysten
- Ingen benzinbiler må sælges efter 2035, hvad betyder det??- Mikkel svarer…Dit spørgsmål om, hvordan forbuddet mod benzinbiler i europa vil påvirke bilaktier, er både relevant og aktuelt. Vi står midt i en magtkamp mellem nye spillere som Tesla og BYD og de gamle giganter som… Læs mere: Ingen benzinbiler må sælges efter 2035, hvad betyder det??- Mikkel svarer…
- Forstå det du investerer i med Aktie Analysechef Jacob PedersenI Ung Aktiedyst 2024 får deltagerne mulighed for at få indsigt direkte fra Jacob Pedersen, Aktieanalysechef hos Sydbank, som deler sin ekspertise om regnskaber og hvordan man får en dybere forståelse for de aktiver, man… Læs mere: Forstå det du investerer i med Aktie Analysechef Jacob Pedersen
- Forstå risiko med Aktie Analysechef Jacob PedersenI Ung Aktiedyst 2024 får deltagerne en unik mulighed for at lære om risiko direkte fra Jacob Pedersen, Aktieanalysechef hos Sydbank. I hans videoer forklarer Jacob, hvordan risiko spiller en central rolle, når man investerer… Læs mere: Forstå risiko med Aktie Analysechef Jacob Pedersen
- Lærer om UNG Aktiedyst: Mine elever er meget opsatte!Gazi Sahin fra Niels Brock EUX-Gymnasiet har store forventninger til konkurrencen. Gazi er 34 år og til dagligt underviser han i fagene afsætning og virksomhedsøkonomi. De seneste to år har han brugt Aktiedysten i undervisningen,… Læs mere: Lærer om UNG Aktiedyst: Mine elever er meget opsatte!