På Sankt Annæ Gymnasium i Valby har investering indtaget en fremtrædende plads på skoleskemaet. Her har to 8. klasser nemlig kastet sig over de finansielle markeder i læringskonkurrencen Skolernes Aktiedyst, hvor de skal få 1 mio. fiktive kr. til at vokse. 200 skoleklasser deltager, og dem, der gør det bedst og mest fornuftigt, vinder 10.000 kr. til klassekassen. I den forbindelse har ca. 90 klasser fået besøg af en Sydbank-rådgiver, der har klædt dem på til at angribe markedet.
Det har så sandelig vækket elevernes indre aktiehaj, fortæller deres lærer Betina Bak Hansen.
– De er fuldstændig bidt af det, og de er engagerede på en helt anden måde, end de plejer at være. Det er faktisk kommet så vidt, at det også går lidt ud over de andre timer, fordi de sidder og tjekker aktiekurser hele tiden. Det har fået mine kolleger til at snakke på lærerværelset, griner hun.
Hun bemærker dog også, at det har givet eleverne vigtig læring.
– Vi er dykket ned i alt fra risikofaktorer til investeringsstrategier, og det har givet dem en praktisk forståelse af, hvad det vil sige at investere, og hvordan man kan forvalte sine penge, når man skal ud at stå på egne ben. De er blevet mere bevidste om, hvor uforudsigeligt aktiemarkedet kan være, og det har åbnet deres øjne for, at de bør investere med omtanke – og kun for de penge, de er villige til at risikere. Der kan måske godt være en tendens til kun at fortælle de positive aspekter ved investering, og så er det godt, at dysten her viser, at der også er risiko forbundet med det, siger hun.
Endelig fremhæver hun sammenholdet, mens dysten står på.
– Det har været helt fantastisk. De researcher og hjælper hinanden på kryds og tværs og giver tips til gode aktier. Nogle har sågar fået forældrene med på bølgen, så det har sat noget fedt i gang.
Det har været så fantastisk at følge med i de Unges engagement til at ville lege og lære om økonomi og investering – Og tak til lærere som Betina Bak Hansen, I er for seje! 👏
Om konkurrencen
Ny læringskonkurrence i Danmark for 7.-10. klassetrin. – Økonomisk dannelse og ansvarlighed på skoleskemaet. Gratis deltagelse, interaktiv læringsplatform, spilbaseret undervisning, omfattende lektionsplaner med lærervejledning, gæstelærer fra finanssektoren på skolen, opfylder faglige mål i matematik og samfundsfag.
Kick off webinar 27. februar 2024 & konkurrence fra 5. marts til 9. april 2024.