november 8, 2023

Aktier og investering har fanget interessen hos børn og unge, og vi bør reagere ved at tage interessen alvorligt, tale med dem om investering og sætte aktier på skoleskemaet. Ellers risikerer vi, at de finder informationen de forkerte steder.” – Sådan skriver Hans Erik Hansen, finans- og formuedirektør, Fynske Bank i Fyens.dk.

På Aktiedysten har vi, gennem de seneste år, i stigende grad mærket interessen og et ønske fra skolerne. Både blandt elever og lærere, som bruger Aktiedysten til undervisning i bl.a. matematik, samfundsfag og til temauger om økonomi.

Derfor skabte vi i starten af året https://undervisning.aktiedysten.dk/, der er udarbejdet i samarbejde med Balalli Dégas fra TietgenSkolenMartin ExnerLasse Bo Handberg og Aslak Gottlieb (fra blandt andet sofaskolen). Og sammen med Fynske Bank har vi nu sat gang i læringskonkurrencen Skolernes Aktiedyst, hvor en masse skoleklasser på Fyn bliver klogere på investering.

Det er leg og læring i samme mundfuld!

Ja, Investering og økonomi skal bør være en fast del af skoleskemaet! Du kan læse Hans Erik Hansens indlæg her: https://fyens.dk/debat/aktierne-skal-paa-skoleskemaet.

Tjek i øvrigt, i samme anledning, dette borgerforslag fra d. 16. oktober 2023.: ” Privatøkonomi skal være et obligatorisk fag i folkeskolen og på alle ungdomsuddannelser”: 

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-16035

Forslaget er udarbejdet af @Sofie Østergaard, Pernille Oldgaard @Trine Stehr @Stine Josephine Billy Dahl @Kenneth Leschly Hansen. Daniel Hansen Pedersen

Her på Aktiedysten bakker vi op!

Læs også: