maj 9, 2023

Brugerne har fået testet deres viden i vores quiz om det nordiske marked, og samtidig blevet lidt. Herunder kan du læse svarene, og samtidig få et samlet overblik over hvad vores brugerne mener er sandt eller falsk, og muligvis blive lidt skarpere på de svære emner som eksistere på aktiemarkedet.

Den gennemsnitlige score var 70 point. Tag testen og se, om du kan slå den!

Spørgsmål 1: Hvilken aktie er ikke på det nordiske aktiemarkedet?

Henckel AG – Dette selskab er en tysk koncern, som har en position ved både forbruger- og industrivirksomheder.

Spørgsmål 2: Hvilken nordisk aktie er handlede mest i 2022 på aktiedysten?

Den mest handlede finder vi på det svenske marked, nemlig Savosolar Plc. Klik på linket, og læs mere om aktierne i 2022: https://inspiration.aktiedysten.dk/disse-er-de-mest-handlede-i-2022/

Spørgsmål 3: Hvilken nordisk aktie, står bagved logoet her?

Det lille symboler til, at finde ved den danske virksomhed “Carlsberg”, som har sin placeringer over r’eret i deres logo.

Spørgsmål 4: Hvilken dansk medicinalvirksomhed er noteret på Nasdaq Copenhagen og er verdens største producent af insulin?

Novo Nordisk er førende indenfor insulin på verdens plan.

Spørgsmål 5: Hvilken velkendt nordisk aktie sælger blandt andet disse produkter?

Virksomheden bagved produkterne her, er den svenske virksomhed Electrolux. Virksomheden en stor portefølje af produkter, hvor støvsugere, køleskab, vaskemaskine og meget mere, er til at finde.

Spørgsmål 6: Hvilken bank er en af de største i Norden og er noteret på Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki og Nasdaq Stockholm?

Den største bank i Norden er Nordea, og her i dag hovedsæde i den finske by Helsinki.

Læs også