april 13, 2022

Hvis din handel ikke går igennem efter de 15 minutter, så skyldes det med 99% sikkerhed handelsvolume. Det er kort sagt den mængde af aktier, der handles inden for en tidsperiode på det virkelige aktiemarked.

Husk: Du kan under hele handlen afbryde din ordre – 15 minutter efter du har trykket, vil ordren stoppe med at handle, og du vil herefter have adgang til dine fiktive penge

Det vil altså betyde at den aktie du er igang med at handle ikke har en tilsvarende volumen med den ordre du har lagt. Med handelsvolumen aktiveret i et aktiespil, vil det gøre spillet endnu mere realistisk og fair for alle spillere, da ordren vil følge kursen i virkeligheden.   Læs med her i artiklen, for at blive endnu klogere.

 • Qlife Holding AB
  Hvem er Qlife? QLife Holding AB er en svensk sundhedsteknologivirksomhed, der har fokus på at udvikle innovative produkter til forbedring af folks livskvalitet og sundhed. Hvad laver Qlife? De beskæftiger sig med design og udvikling af avancerede af teknologier, der kan hjælpe med at overvåge […]

Handelsvolumen giver et mere fair og realistisk spil 

Fordelen ved at have aktiveret handelsvolumen på sit spil er, at man ikke kan købe et urealistisk højt beløb i en aktie, der slet ikke har den tilsvarende efterspørgsel i virkeligheden.

Hvis man på det virkelige marked havde lagt en ordre, der var markant højere end den normale volumen, ville man altså påvirke kursen, så selve aktien steg i værdi. Derfor ville man uden handelsvolumen, kunne handle på urealistiske parametre.

Sådan fungerer handelsvolumen på Aktiedysten.dk 

 1. Du placerer en ordre på 1.000 styk af den ønskede aktie.
 2. Når ordren placeres, går der som altid 15 minutter, før handlen er i gang.
 3. Er der efter de 15 minutter er gået, ikke kommet nogen handel på aktien i virkeligheden, vil din handel ikke gå igennem her.
 4. Når der eksempelvis så kommer en handel på 100 styk af den ønskede aktie i virkeligheden, vil der blive handlet samme antal af din ordre til den kurs, der også blev handlet med i virkeligheden. På denne måde fortsætter handlen, indtil det ønskede antal på 1.000 aktier er handlet i virkeligheden.

*Derfor vil du som spiller kun blive mærket at dette, hvis du handler med en aktie der har en meget lav handelsvolumen – Her kan du opleve længere behandlingstid end de 15 minutter der går, hvis du handler med en aktie der har en stor handelsvolumen.*

I praksis kunne din ordre se ud som herunder. Her kan man se at din ordre på 1 million bliver delt ud på 5 ordre, hvor dine handler følger den kurs den er handlet til i virkeligheden.

Sådan læser du volumen på aktien inden du handler

Det er altid en god idé at tjekke din handelsvolumen på den aktie, som du gerne vil købe, inden du handler den. Men her er det vigtigt at huske på, at det er volumen kontra kursen (prisen) på aktien du skal afveje. Du tjekker det helt simpel ved at åbne den aktie du vil købe, hvorfra du vil kunne se både kursen og volumen.

Eksempel på handelsvolumen med aktien, Brighter AB

Den 31. august blev der handlet 2.598.102 aktier, hvilket jo lyder som en god høj volumen.

Men aktien er handlet til en kurs 0,069, hvilket betyder at den samlede værdi der er handlet for kun er 2.598.102 divideret med 0,069 = 179.269,04 SEK.

Det betyder i praksis, at hvis du ville købe for 1 million kroner, ville det kun være de 179.269,04 SEK. der går igennem og til en kurs 0,069.

Læs Også:

 • Qlife Holding AB
  Hvem er Qlife? QLife Holding AB er en svensk sundhedsteknologivirksomhed, der har fokus på at udvikle innovative produkter til forbedring af folks livskvalitet og sundhed. Hvad laver Qlife? De beskæftiger sig med design og udvikling af avancerede af teknologier, der kan hjælpe med at overvåge og forbedre folks søvnkvalitet, blodtryk og andre sundhedsrelaterede områder. Deres […]
 • Svensk studenterforening, Aktiespil og Investeringsmåneden.
  Sveriges største studenterforening med næsten 5300 medlemmer holder “Investeringsmåneden”, hvor deres medlemmer får inspiration, viden og meget andet indenfor økonomi, finans, investering og MEGET mere. Derfor har de valgt at lave et aktiespil i samarbejde med Aktiedysten, hvor deltagerne kan dyste i en aktie-konkurrence. Vi har taget fat i Jakob Wahlberg, der er formand for […]
 • Volvo
  Hvem er Volvo? Bemærk: Dette er Volvo B-aktienVolvo er en svensk bilproducent, som startede helt tilbage i 1927. I dag har firmaet hovedsæde i storbyen, Göteborg. De har gennem tiden været kendt for at producere kvalitetsbiler, som havde sikkerhed og miljøvenlighed i højsædet. Deres biler er i dag anerkendte i det meste af verden, hvor […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}