marts 20, 2023

Kast fortøjningerne og spænd sejlene! Vi skal ud på det danske farvand for at finde den mest handlede aktie i denne uge, nemlig Nordic Shipholding A/S! Men hold alligevel fast i båden, for vi skal ud i et svært begreb, så læs med og se om du ved hvad en frivillig likvidation er.

Hvem er Nordic Shipholding A/S?

Det danske rederi har en lang historie bag sig, og blev grundlagt tilbage i 1984. Selskabets hovedkontor er at finde i den danske by, Hellerup. Aktien kan samtidig handles på den danske børs.

Hvad laver Nordic Shipholding A/S?

Nordic Shipholding A/S er aktive inden for tankskibsbranchen, og leder samt ejer flere forskellige typer af skibe. Her taler vi f.eks. om kemikalietankskibe, som holder styr på de farlige stoffer, multifunktionsskibe, der kan klare diverse opgaver og produkttankskibe, der sikrer, at alle nødvendige råvarer når frem i tide.

Sidste år opstod er et plot twist i selskabets historie, som besluttede at gå i frivillig likvidation.


Hvad er Likvidation?
En likvidation betyder en frivillig opløsningsmetode af selskabet, altså en lukning som er iværksat af selskabet selv, hvilket også et det modsatte af konkurs. En frivillig likvidation er en lang proces, og kan strække sig over flere måneder.

En likvidation besluttes samtidig af en generalforsamling, hvor generalforsamlingen også udpeger en likvidator. Likvidatoren står for ledelsen samt de praktiske opgaver, som opstår ved en likvidation.

Hvordan gik det aktien?

Uge 11: Grafen nedenfor viser Nordic Shipholding A/S aktien fra 14. marts 2023 – 20. marts 2023

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Læs også: