marts 28, 2023

Er du musik entusiast eller, har du bare en svaghed for podcasts, så tag et kig på vores mest handlede aktie i uge 12. Med en kæmpe portefølje af forskelligt musik, podcasts og lydbøger ser vi Spotify indtage førstepladsen hos aktiedysten.

Hvem er Spotify Technology?

Den svenske virksomhed Spotify blev grundlagt tilbage i 2006, og blev lanceret i år 2008 i lande som Sverige, Norge, Frankrig, Italien og mange flere. Og vi tør godt sige at Spotify siden da, er blevet voldsomt populært i hele verdenen og en af de største streamingtjenester.

I uge 12 på aktiedysten, har der været tryk på Spotify aktien, som blev handlede hele 2.970 gange.

Hvad laver Spotify Technology S.A.?

Da Spotify startede var der et hav af pirattjenester, som gjorde det svært for kunstnere at tjene penge. Spotify har på mange måder været med til at revolutionere musikbranchen til den streaming verden vi kender i dag. Her giver de adgang til alt hvad hjertet bærgere blandt musik, podcast samt lydbøger, som kan lyttes på diverse devices. Her kan du vælge mellem en gratis version med reklamer eller du kan købe et abonnement og få adgang til alt.

Spotifys mission bygger på, at give kunstnerne muligheden for, at leve af deres kunst samt at give fans muligheden for, at nyde samt inspireres af indholdet.


Hvad er en pirattjeneste?
En pirattjeneste kan betegnes som værende en online platform eller tjeneste, som tilbyder indhold, som f.eks. film, Tv-serier, musik, software og andet, dog uden egentlig at have tilladelserne eller rettighederne til at distribuere indholdet.

Derudover er tjenesterne ofte ulovlige og overtræder det man kalder ophavsretten. De udgør samtidig en trussel mod kunstnere, forfattere og andre brancher, da de kan miste kontrol over eget arbejde samt tabe indtjening.

Hvordan gik det aktien?

Uge 12: Grafen nedenfor viser Spotify Technology S.A. aktien fra 21. marts 2023 – 27. marts 2023

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Læs også: