april 21, 2023

Denne uges mest handlede aktie er en velkendt en i Danmark, men måske ikke for sin tid på aktiemarkedet. PARKEN Sport & Entertainment A/S er hjemsted for landskampe, store koncerter og fodboldklubben FCK. De har for nylig præsenteret flotte resultater for 2022, og måske er det derfor vi finder den i toppen af de mest handlede aktier på Aktiedysten.

Hvem er PARKEN Sport & Entertainment A/S?

Det danske selskab PS&E bedre kendt under navnet PARKEN Sport & Entertainment A/S PAr en dansk virksomhed, der beskæftiger sig med fritids- og underholdningsindustrien. Virksomheden styrer PARKEN fodboldstadion og driver den professionelle fodboldklub F.C. København. Derudover afholder den rockkoncerter, bilræs og store konferencer. Geografisk er aktiviteterne primært koncentreret omkring Danmark.

Hvad laver PARKEN Sport & Entertainment A/S?

Har du nogensinde været i Telia Parken til en fed fodboldkamp? Så har du været på en af PS&E faciliteter. Selskabet ejer ikke kun stadion, men også F.C. København samt kontorejendomme i parken. Selskabet lægger også gerne lokaler til større arrangementer, hvor deres seneste event var åbningen af ”madoasen”.

PS&E har ikke kun kontorejendomme og sport i porteføljen, men også ferieoplevelser for hele familien i det jyske. Selskabet fik nemlig fingrene i Lalandia Billund, tilbage i 2007. Tidligere i år valgte selskabet også, at gøre F.C. København til et selvstændigt selskab, men som stadig er eget 100% af PS&E.

Hvad er et selskab?

Et selskab er en organisation, der driver forretning eller andre aktiviteter. Der er forskellige typer af selskaber, herunder:

Anpartsselskab (ApS) er en type selskab, hvor ejerne kun er ansvarlige for det beløb, de har investeret i selskabet.

Aktieselskab (A/S) er også en type selskab, men ejerne er kendt som aktionærer og investerer i aktier i selskabet.

Interessentskab (I/S) er et samarbejde mellem to eller flere personer eller virksomheder, der arbejder sammen om en virksomhed. Alle deltagere hæfter for selskabets forpligtelser.

Iværksætterselskab (IVS) er en nyere type selskab, der er lettere og billigere for iværksættere at starte.

Hvordan gik det aktien?

Uge 10: Grafen nedenfor viser PARKEN Sport & Entertainment A/S aktien fra 11. april 2023 – 17. april 2023

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Læs også: