august 22, 2022

Hvem er Novo Nordisk?

Novo Nordisk er en dansk lægemiddelvirksomhed, som opererer globalt. De blev grundlagt i 1923, og deres hovedkontor ligger nær København.
Virksomheden opererer som nævnt på globalt plan, hvor de beskæftiger omkring 50.000 ansatte på 80 kontorer rundt omkring i verden.
Novo Nordisk B er at finde på OMX25-indekset. Det er et aktieindeks med de 25 mest omsatte aktier på Københavns Fondbørs.

Aktien har været meget populær i den seneste uge, hvor Novo Nordisk B A/S blev handlet hele 954 gange. Det er derfor aktiedystens nye darling blandt aktiedystens brugere.
En ny nummer 1 betyder samtidig et fald for sidste uges 1’er – nemlig QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB, som ‘kun’ blev handlet 811 gange.

Hvad laver Novo Nordisk?

Novo Nordisk er som sagt en lægemiddelvirksomhed, som udvikler og producerer alverdens lægemidler til mennesker.
Deres kompetencer og produktportfølje dækker bredt, og de udvikler blandt andet lægemidler indenfor diabetes, overvægt, vækstforstyrrelser og overgangsalder.

Hvordan gik det aktien?

Grafen nedenfor viser Novo Nordisk B A/S aktien fra 16 august 2022 – 22 august 2022

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Hvad er forskellen på A og B-aktier??

Når man kigger på aktiemarkedet, vil man garanteret falde over virksomheder eller selskaber, som er opgjort i både A og B-aktier. Det er også tilfældet med Novo Nordisk, hvor de har to former for aktier.
Det handler i bund og grund om indflydelse i den pågældende aktie. Hvis man køber A-aktier, vil man få mere indflydelse i virksomheden, samt stemmeret til generalforsamlinger mm.

Har man derimod købt B-aktier, køber man blot aktien uden den ekstra indflydelse, som en A-aktie giver aktionæren. Det er oftest, at privatinvestorer køber B-aktier, da de ikke ønsker den ’ekstra’ indflydelse i form af en stemme eller indflydelsen måtte være.

Læs også:

 • Qlife Holding AB
  Hvem er Qlife? QLife Holding AB er en svensk sundhedsteknologivirksomhed, der har fokus på at udvikle innovative produkter til forbedring af folks livskvalitet og sundhed. Hvad laver Qlife? De beskæftiger sig med design og udvikling […]
 • Svensk studenterforening, Aktiespil og Investeringsmåneden.
  Sveriges største studenterforening med næsten 5300 medlemmer holder “Investeringsmåneden”, hvor deres medlemmer får inspiration, viden og meget andet indenfor økonomi, finans, investering og MEGET mere. Derfor har de valgt at lave et aktiespil i samarbejde […]
 • Volvo
  Hvem er Volvo? Bemærk: Dette er Volvo B-aktienVolvo er en svensk bilproducent, som startede helt tilbage i 1927. I dag har firmaet hovedsæde i storbyen, Göteborg. De har gennem tiden været kendt for at producere […]
 • 5 strategier du kan bruge i et aktiespil
  Her på Aktiedysten opdaterer vi løbende, hvilke aktier som performer bedst blandt vores brugere. Det er interessant og god læsning!
 • Adfærd og psyke er afgørende – hvis du vil vinde på aktiemarkedet
  Som titlen beskriver det, er ens personlige adfærd og psyke meget vigtig, hvis man vil være en vinder på aktiemarkedet. Derfor har vi sat Jens Balle stævne til en snak om netop adfærd og psyke, […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}