november 30, 2022

Hvem er SkiStar?

SkiStar er en svensk virksomhed, som blev grundlagt i 1945, hvor de to brødre Erik og Mats Paulsen drog mod Sälen i Sverige, hvor de var på udkig efter et sted til deres ansatte. Det endte markant anderledes i forhold til, hvad de kom efter – de købte nemlig 37 hytter og en skibakke på den tur, hvilket blev startskuddet til SkiStar.

Aktiedysten har der været gang i aktiehandel i uge 47, hvor SkiStar stjal brugernes opmærksomhed. Den blev handlet hele 1.651 gange i uge 47.
Du kan finde den her.

Hvad laver SkiStar?

SkiStar har siden deres begyndelse udviklet sig rigtig meget, og i dag er de en kæmpe del af skisporten i Sverige og Norge, ligesom de også har dele af deres forretning i St Johann i Østrig.
Deres skisportsdestinationer udover er: Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil, Hemsedal og Stockholm
Virksomheden har megen aktivitet på de nævnte destinationer, hvor de tilbyder hytter/lejligheder, ejer piste/lifter m.m, ligesom de står for den daglige drift af skisportsområdet.

En opgørelse viser, at deres markedsandele er markante med 50 % i Sverige, 31 % i Norge og 41 % samlet set i hele Skandinavien.

Hvordan gik det aktien?

Uge 46: Grafen nedenfor viser SkiStar aktien fra 24 november 2022 – 30 november 2022

*Disclaimer: “Indholdet er kun tænkt som information og inspiration. Derfor skal det ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Pssst – Læste du vores indlæg: Hvad er en aktie?

Bliv klogere på hvad en aktie er, når vi giver dig en god gennemgang af begrebet.

Læs også:

 • Qlife Holding AB
  Hvem er Qlife? QLife Holding AB er en svensk sundhedsteknologivirksomhed, der har fokus på at udvikle innovative produkter til forbedring af folks livskvalitet og sundhed. Hvad laver Qlife? De beskæftiger sig med design og udvikling […]
 • Svensk studenterforening, Aktiespil og Investeringsmåneden.
  Sveriges største studenterforening med næsten 5300 medlemmer holder “Investeringsmåneden”, hvor deres medlemmer får inspiration, viden og meget andet indenfor økonomi, finans, investering og MEGET mere. Derfor har de valgt at lave et aktiespil i samarbejde […]
 • Volvo
  Hvem er Volvo? Bemærk: Dette er Volvo B-aktienVolvo er en svensk bilproducent, som startede helt tilbage i 1927. I dag har firmaet hovedsæde i storbyen, Göteborg. De har gennem tiden været kendt for at producere […]
 • 5 strategier du kan bruge i et aktiespil
  Her på Aktiedysten opdaterer vi løbende, hvilke aktier som performer bedst blandt vores brugere. Det er interessant og god læsning!
 • Adfærd og psyke er afgørende – hvis du vil vinde på aktiemarkedet
  Som titlen beskriver det, er ens personlige adfærd og psyke meget vigtig, hvis man vil være en vinder på aktiemarkedet. Derfor har vi sat Jens Balle stævne til en snak om netop adfærd og psyke, […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}