februar 11, 2023

Der er mange myter derude, som kan lokke dig til at tro, at investering er en magisk formel til rigdom, eller en farlig jungle som kun de modige og risikovillige tør begive sig ind i. Måske har du endda hørt, at investering er en eksklusiv klub for rige mænd?

Der findes et hav af disse myter derude om aktiemarkedet, og vi har i denne artikel kun samlet en række af dem. Er der nogen, vi har misset, lad os vide det i kommentarfeltet nederst i artiklen.

Myte 1 – Investering er kun for mænd

Er det sandt, at investering er forbeholdt visse personer? Nej, investering er selvfølgelig for alle. Vi starter med en af de helt store myter, der heldigvis bliver mere og mere udvandet, hvis man følger lidt med på diverse investeringssider. Det er en gammeldags opfattelse, at investering kun er for mænd, og faktisk ser vi hos aktiedysten, at 67% mænd og 33% kvinder deltager i investering. En udvikling, vi kun ser bliver mere og mere en 50/50 fordeling her på platformen.

Myte 2  – Det er nemt, køb når de er billige, sælg når de er dyre

Køb billigt, sælg dyrt. Det lyder da egentlig meget fornuftigt, men er det virkelig så enkelt? Nej, det er det ikke altid, og selvom intet er umuligt for den, der bærer viljen, så er det altså ikke bare sådan lige.

Hvis man forsøger at time markedet, så kræver det meget erfaring og viden, før man mestrer den evne.

Tænk over det her. Hvor mange vejrudsigter har du set, hvor de lovede solskin i weekenden, og du alligevel har stået der i regnen helt gennemblødt. Fremtiden er bare svær at forudse, også selvom man har mange statistikker til rådighed.

Vi har i afsnit 3 af podcasten De Nye Raketter berørt emnet teknisk analyse, som berører netop dette emne. Du kan lytte til hele afsnittet her og gense det som webinar.

Myte 3 – Investering er kun for voksne og de rige

Det ville altid være skønt at have en stor formue liggende til at investere for, men det er de færreste, der har det. Men behøver man nu også en stor formue for at komme i gang?

Det korte svar er nej – du kan faktisk komme i gang med at investere for meget små beløber. Selvom der i begyndelsen måske ikke sker så meget, kan selv små investeringer over en længere periode give pote. Forestil dig, at du investerer 100 kr. hver måned i en længere periode (2-3 år), og aktiemarkedet samtidig har en positiv fremgang. Hvor meget kan det så blive til? Efterhånden begynder du at drage fordel af renters rente eller “compounding”, som det også kaldes. Og netop det emne har vores gode ven af huset Henrik Karlsen fra Horizon3 skrevet et helt indlæg om.

Du kan læse hele indlægget her: 7 ting du bør vide om compounder aktier.

Myte 4 – Det er tidskrævende at investere

Okay, i den her modsiger vi lige os selv, for hvorvidt det er tidskrævende, handler i stor stil om din risikoprofil og dit valg af strategi. Det kan være meget tidskrævende, hvis du selv vil stå for det hele og være over det hver dag. Det kan også være mindre tidskrævende, hvis du fx investerer i foreninger og lader dem stå for det.

Så start med at finde ud af, hvordan du gerne vil være som investor. Er du typen, der gerne vil have fuld kontrol over, hvilke aktier der er i din portefølje, eller er du mindre risikovillig og gerne vil have en investeringsforening til at gøre arbejdet for dig? Uanset hvad, så husk, det er altså dig, der bestemmer over dine penge. Sæt dig derfor godt ind i tingene, inden du går i gang, uanset din strategi og risiko.

Som bruger her på aktiedysten har du faktisk adgang til en del webinarer, hvor du kan blive klar til at finde din risiko profil. 2 af dem finder du herunder. Og husk lige på at her hos os kan du lege og prøve alle strategier af helt risikofrit. 😉

Derfor skal du i gang med at investere i aktier!
Mange tror at investering i aktier er både farligt og vanskeligt. Det er det ikke. I hvert fald ikke, hvis man tænker langsigtet og skrotter alle de smart-i-en-fart tankegange, som de finansielle markeder er oversvømmet af. Se med her.

Kom med på komikker Stefan Wiblings rejse mod at blive investor

Gennem 12 episoder vil Stefan og Mads tage nybegyndere og grønne aktionærer med på rejsen. Se med her

Myte 5 – Højere pris betyder bedre chance for godt afkast

Mens det kan være fristende at antage, at en højere pris betyder bedre kvalitet, er dette ikke altid tilfældet inden for investering. Nogle investeringer med lavere omkostninger kan have et bedre historisk afkast end dyrere investeringer.

Når du handler med aktier, kan du blive fristet til at købe en aktie, der har en højere pris, fordi du tror, at den er mere værd end en billigere aktie. Men en billigere aktie kan godt have et bedre potentielt afkast end en dyrere aktie. Derfor bør du ikke kun vælge en aktie baseret på dens pris, men også gøre din research og vurdere virksomhedens fundamentale egenskaber, som kan påvirke dens fremtidige ydeevne.

Her kan vi anbefale vores webinar med Anders Egsvang, der dykker ned i, hvordan man lærer at forstå en virksomhed, inden man investerer i den.

Du kan gense det her: Lær at forstå virksomheden inden du investerer.

Du kan også gense EP2 af De Nye Raketter: Hvordan analyserer man en aktie?

Konklusion

Vi ved, der findes mange flere myter derude, og sammen kan vi bryde dem ned og sætte fokus på, at investering er noget for alle, også for dig. Det kan være svært at finde rundt i al den information, der findes derude – hvad er good news, og hvad er fake news?

Er der nogle myter vi har overset? Lad os vide det i kommentarfeltet herunder eller kontakt os på info@aktiedysten.dk

Læs også: