juli 4, 2022

Kungsholmen Västra Gymnasium i Stockholm har lærer Fredrik Persson sat aktiehandel på skoleskemaet som en vigtig del af undervisningen i erhvervsøkonomi.

Det kræver indsigt, tålmodighed og den rette strategi at tjene penge på det stormombruste aktiemarked i øjeblikket.

Den indsigt og viden vil den 33-årige erhvervsøkonomilærer Frederik Persson gerne give sine elever på Kungsholmen Västra Gymnasium i Stockholm.

Han har derfor skabt et målrettet undervisningsforløb i aktiehandel som en del faget erhvervsøkonomi. Målet er ikke at uddanne Sverige næste børsspekulanter, men at åbne elevernes øjne for, hvordan man mere strategisk kan arbejde med sin aktieportefølje – også når markederne går i rødt og det er svært for almindelige privatinvestorer at tjene penge.

Mit fag handler om at skærpe elevernes interesse for aktiemarkedet og vise dem, at der er nogle muligheder for at tage hånd om deres egen fremtidige økonomi. Jeg ville ønske, at der var nogen, der havde åbnet mine øjne for aktiemarkedet i en ung alder, for der er ingen tvivl om, at eleverne kan skabe et helt andet økonomisk fundament for sig selv, hvis de investerer klogt. De skal vide, at selv små valg, kan få store konsekvenser på lang sigt, siger han.

Opgør med gambling

Et centralt element i Frederik Perssons undervisning er online-platformen Aktiekampen.se (den svenske udgave af aktidysten), hvor klassen over et halvt år dyster om, hvem der kan få deres penge til yngle mest. Pengene er fiktive, mens aktierne og kurserne er ægte.

Platformen er dermed en slags sandkasse, hvor eleverne uden risiko kan arbejde med de strategier, som de lærer i undervisningen.

Det er et værktøj, der kan være med til at lære eleverne at tage bedre privatøkonomiske beslutninger. Mange unge går til aktiemarkedet som en form for gambling, hvor man jagter den hurtige gevinst. I mit fag lærer eleverne, at aktiemarkedet handler om en langsigtet strategi, og samtidig får de kompetencerne til at lave egentlige aktieanalyser, siger Frederik Persson.

Stigende interesse

Kungsholmen Västra Gymnasium er langt fra alene om at gøre aktiehandel til en del af undervisningen på gymnasieniveau.

Her hos aktiedysten kan vi se aktiehandel sniger sig ind i skoleskemaet på en lang række skoler i hele Norden.

Det er en stigende tendens. Unge – og særligt danske og svenske unge – har en stigende interesse for at blive klogere på aktiehandel, og derfor er det også positivt at se, hvordan skolerne indarbejder det i undervisningen i både grundskolen og på gymnasie niveau.

Aktiekampen.se har over 130.000 brugere i hele Norden. Brugerne er typisk private investorer, der ønsker at styrke deres færdigheder. Men en stigende andel af brugerne kommer direkte fra skolerne.

Læs også:

 • SkiStar AB ser. B
  Hvem er SkiStar? SkiStar er en svensk virksomhed, som blev grundlagt i 1945, hvor de to brødre Erik og Mats Paulsen drog mod Sälen i Sverige, hvor de var på udkig efter et sted til […]
 • VM 2022 i Qatar – Kan jeg investere?
  Verdensmesterskaberne i fodbold er i gang. Det er selvsagt en af de mest omdiskuterede slutrunder i nyere historie, hvilket har givet øget omtale til en slutrunde, som ikke længere blot handler om fodbold. Nej, nu […]
 • Fantastiske bilmærker – som du kan købe aktier i
  Transport er en del af mange danskeres liv dagligt. Der findes forskellige løsninger, både hvad angår offentlig transport med busser, tog osv., men man kan også selv erhverve sig et transportmiddel. Her vælger mange danskere […]
 • Tessin Nordic Holding AB
  Hvem er Tessin Nordic Holding? Tessin Nordic Holding er grundlagt tilbage i 2014, hvor tre mænd gik sammen om projektets begyndelse. Alle disse havde forskellige kompetencer og ressourcer, som skulle bidrage til Tessin Nordic. Den […]
 • Har du styr på omkostningerne ved at investere?
  Kan omkostninger halvere dit afkast på 30 år, og hvordan kan en snoldertur til fleggaard sammenlignes med valutaomkostninger? Hør hvorfor du skal have styr på omkostningerne sammen med De Nye Raketter! 🚀🚀🚀🚀 Gense eller hør […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}