september 2, 2022

Endnu et begreb, som mange investorer støder på, når de bevæger sig rundt i universet for investering. Her kan du blive klogere på, hvad en ETF er, samt hvad ETF’er bliver brugt til.
Du kan også læse vores aktieudtryk, hvor vi har samlet flere udtryk, som kan gøre dig klogere!

Hvad er en ETF?

En ETF er en sammenslutning af flere hundrede, tusinde eller måske millioner af aktier/obligationer, som bliver styret af en anden part. Denne part kan være en ekspert, et selskab eller en forening, som har styr på aktier og handelen med disse.
På den måde investerer aktionæren i ETF’en, hvorefter pengene bliver forvaltet af ETF’en – kan som nævnt være en ekspert eller et selskab.

ETF’er passer godt til investoren, som ønsker en passiv investering. En investering, hvor den pågældende investor ikke skal gøre noget bestemt, udover at placere investeringen i én eller flere ETF’er. På den måde slipper man for at skulle undersøge, hvilke virksomheder osv, som kunne være interessante til investeringen.

Er du blevet nysgerrig på aktier, handel og investering?
– Prøv kræfter med aktiemarkedet gratis på Aktiedysten. Her kan du risikofrit prøve at investere gennem et spil. 

Hvad betyder ETF?

ETF er en sammenslutning af tre ord:
1. Exchange
2. Traded
3. Funds

De tre punkter står i bund og grund for, hvad en ETF er.

Start et spil på dine præmisser

Klik på “Start dit aktiespil her”-knappen herunder. Så starter du et nyt investeringsspil med de markeder, gebyrer, tidsrammer, m.m., der falder i din smag

Invitér dine venner

Så snart du har klikket start spil, vil du få muligheden for at invitere venner, kollegaer eller elever. At spille sammen er meget sjovere!

Lav din strategi og opret din portefølje

Leg og lær på træningsbanen. Her kan du risikofrit tage chancer og se om du kan vinde æren som den bedste investor.

Hvorfor investere i ETF’er?

Når man investerer, bruger man oftest rigtig meget tid på at finde den helt rigtige aktie. Det slipper man for, hvis man investerer i ETF’er. Så investerer man nemlig automatisk

ETF’er er smart, hvis man investerer passivt med stor spredning i investeringen – og uden at omkostningerne er dyre. Det er dejligt let for investoren, som ikke skal gøre noget med investeringen. Tværtimod skal vedkommende bare følge udviklingen for investeringen.

Hvad er forskellen på ETF og fonde?

Typisk vil ETF’er være forbundet med lavere omkostninger, hvilket adskiller dem fra fonde (investeringsforeninger). Fonde kan være realisations- og/eller lagerbeskattet.
Det er den største og mest åbenlyse forskel mellem ETF’er og fonde.

Den åbenlyse fordel ved at investere i ETF’er

Du sparer tid og investerer passivt.
Invester i en ETF, som passer godt til dine ønsker. Så ordner den pågældende ETF resten for dig, uden at du skal gøre mere. Du skal blot følge udviklingen på din investering.

Hop ind på Aktiedysten i dag og start en dyst. Udfordrer dine venner eller kollegaer og se, hvem der er bedst. Du kan også deltage i spil mod andre investorere.

OBS: På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at investere i ETF’er på aktiedysten.dk. Det er dog noget, som der bliver arbejdet på. Vi ser frem til at tilføje det til spil-universet.

Aktiemarkedet er fyldt med nye begreber, som man skal lære. Hvad er en aktie? – Det er et relevant indlæg, hvor du bliver klogere på aktier.

Læs også:

 • SkiStar AB ser. B
  Hvem er SkiStar? SkiStar er en svensk virksomhed, som blev grundlagt i 1945, hvor de to brødre Erik og Mats Paulsen drog mod Sälen i Sverige, hvor de var på udkig efter et sted til […]
 • VM 2022 i Qatar – Kan jeg investere?
  Verdensmesterskaberne i fodbold er i gang. Det er selvsagt en af de mest omdiskuterede slutrunder i nyere historie, hvilket har givet øget omtale til en slutrunde, som ikke længere blot handler om fodbold. Nej, nu […]
 • Fantastiske bilmærker – som du kan købe aktier i
  Transport er en del af mange danskeres liv dagligt. Der findes forskellige løsninger, både hvad angår offentlig transport med busser, tog osv., men man kan også selv erhverve sig et transportmiddel. Her vælger mange danskere […]
 • Tessin Nordic Holding AB
  Hvem er Tessin Nordic Holding? Tessin Nordic Holding er grundlagt tilbage i 2014, hvor tre mænd gik sammen om projektets begyndelse. Alle disse havde forskellige kompetencer og ressourcer, som skulle bidrage til Tessin Nordic. Den […]
 • Har du styr på omkostningerne ved at investere?
  Kan omkostninger halvere dit afkast på 30 år, og hvordan kan en snoldertur til fleggaard sammenlignes med valutaomkostninger? Hør hvorfor du skal have styr på omkostningerne sammen med De Nye Raketter! 🚀🚀🚀🚀 Gense eller hør […]


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}