Kurtage
januar 4, 2023

Hvad er kurtage – Kurtage, kurtage, kurtage! Et begreb / udtryk, som aktionærer støder på i forbindelse med en handel. Derfor er det godt at vide, hvad kurtage er. Det kan du blive klogere på i dette korte indlæg.

Kurtage er blot ét udtryk ud af mange. Så har vi lavet et indlæg om aktieudtryk, som du bør kende til.

Hvad er kurtage?

Kurtage er kort og godt et andet ord for gebyr. Gebyr er et mere alment ord, som de fleste personer kender. Gebyr er noget, som man betaler, når man køber én bestemt vare eller ydelse. Det kan eksempelvis være, når man hæver penge i udlandet – så er der ofte et gebyr på, som man bliver opkrævet i forbindelse med at skulle hæve.
På samme måde kan man også overføre det til begrebet, kurtage.

Kurtage forekommer hver eneste gang, at man foretager et køb eller et salg af aktier, obligationer eller værdipapirer i sin portefølje.
.. Hvad er en aktie? Bliv klogere i dag.
Kurtagen er ofte en procentdel af handlen. Den kan svinge alt afhængig af, hvor man investerer. Det kan være 0,10 %af den samlede handel mens det også kan være 1 % – det er som sagt forskelligt rundt omkring, hvor man investerer.

Kurtage er også en del af Aktiedysten, da spillet er 1:1 med det virkelige aktiemarked. Det gør spillet realistisk for alle spillere. Prøv kræfter med aktiemarkedet i dag – start en dyst nu!

Hvordan ser jeg kurtage?

Kurtagen bliver som regel oplyst til investoren, når vedkommende handler med aktier, obligationer eller værdipapirer. Det er svært at svare entydigt på, da de forskellige udbydere af aktier osv., viser kurtagen på forskellige måder.

Aktiedysten ser du kurtagen her:
– Søg værdipapirer (øverst på Aktiedysten)
– Køb / Salg
– Her oplyses kurtagen (0,15 %)
– Kurtagen stiger / falder alt afhængig af det valgte beløb

Start et spil på dine præmisser

Klik på “Start dit aktiespil her”-knappen herunder. Så starter du et nyt investeringsspil med de markeder, gebyrer, tidsrammer, m.m., der falder i din smag

Invitér dine venner

Så snart du har klikket start spil, vil du få muligheden for at invitere venner, kollegaer eller elever. At spille sammen er meget sjovere!

Lav din strategi og opret din portefølje

Leg og lær på træningsbanen. Her kan du risikofrit tage chancer og se om du kan vinde æren som den bedste investor.

Kan jeg undgå kurtage?

Ja, det kan du godt. Når du spiller et aktiespil hos Aktiedysten, kan du selv vælge, om du vil spille med kurtage eller ej. Hvis du deltager i de offentlige spil, hvor du dyster mod andre end dine venner, vil du blive pålagt kurtage på dine handler.

I den virkelige aktieverden er det også svært at undgå kurtage. Der vil investoren ofte blive mødt af den procentmæssige kurtage, som bliver pålagt handlen ligesom et gebyr.

Vil du handle aktier uden kurtage? Så opret et gratis aktiespil i dag og udfordre dine venner – så finder I ud af, hvem der er den bedste investor.

Læs også: