april 14, 2022

Skrevet af Aktiedysten

Aktiekampen som er den svenske udgave af Aktiedysten, indgår et samarbejde med Unga Aktiesparare, der er verdens største ungdomsforbund for aktieinteresserede. Med dette samarbejde kan vi gøre læring om investering til et virkelighedsnært og risikofrit indblik i aktiemarkedet for unge.  

Unga Aktiesparare arbejder sammen med mange skoler for at skabe en sund kultur omkring privat økonomi og investering for unge. Det arbejde har vi fulgt et stykke tid her hos aktiekampen. Netop et af vores mål er at skabe en platform, man som ny på aktiemarkedet kan bruge til at komme risikofrit i gang med at investere. Derfor var det et naturligt valg for Aktiekampen at indgå et samarbejde med Unga Aktiesparare.

Hvem er Unga Aktiesparare?

Foreningen blev stiftet i 1990 i Sverige som en spinoff fra Aktiespararna og er i dag verdens største ungdomsforening for dig, der gerne vil lære mere om aktier, opsparing og privatøkonomi. Vi arrangerer masser af træning om aktier og opsparing.

Vi er den uafhængige, almennyttige forening, der hjælper vores medlemmer med at spare og investere smart. Gennem træning, events, magasiner, rabatter og meget mere får du som medlem at vide mere om det finansielle marked, og hvordan du investerer med succes.

Cirka 10.000 unge fra 0 til 28 år er i dag medlem af foreningen. Størstedelen er mellem 18 og 28 år og studerer på et kollegium/universitet eller arbejder. Medlemmerne er alt fra begyndere til eksperter.

Investering på skoleskemaet.

Et af de vigtige elementer ved samarbejdet er, at Unga Aktiesparare får en træningsbane, hvor de kan give unge begyndere på aktiemarkedet et sted at træne og lege sig til unik viden.

Et partnerskab med Aktiekampen føles som et perfekt match for Unga Aktiesparare, da vores organisationer arbejder hen imod det samme mål – at lære folk at spare smartere op. Vi leverer viden i form af f.eks. kurser, virksomhedsbesøg og networking, mens Aktiekampen har en utrolig smidig og brugervenlig platform, hvor vores medlemmer kan lære at investere risikofrit med fiktive penge.

Fra efterårssemestret 2021 åbnede vi op for muligheden for gymnasieelever i Sverige for at vælge en skole med Unge Aktionærers gymnasieprofil. Det er vi meget stolte af! Med gymnasieprofilen ønsker vi at uddanne unge mennesker i personlig økonomi og opsparing som en del af deres gymnasieuddannelse og derved øge deres finansielle selvtillid.

Jennifer Claesson – Marknadschef, Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund
“Foto: Skärmklipp från SVT Rapport”

Ovenstående billede er fra et nyhedsindslag på SVT Rapport (Nyheder på svensk tv) i februar. Her ser man en af vores fantastiske partner-gymnasier KVG (Kungsholmens Västra Gymnasium) der underviser økonomistuderende i aktiesparring på skolen ved bl.a. at investere med fiktive penge på Aktiekampen.se.

Solidt samarbejde investeringsinteresserede imellem.

Vi glæder os til dette samarbejde med et ungdomsforbund som Unga Aktiesparare, og vi er glade for at kunne inspirere og lære flere unge mennesker om investering.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}