oktober 3, 2022

Jydskevestkysten har taget en snak med gymnasiet Stuk i Toflund om, hvorfor aktiemarkedet er en god ting at inkludere og snakke om i undervisningen – Her kan det blandt andet være aktuelle emner, som f.eks. inflation og rentestigningerne, som kommer på dagsordenen.

Hvad betyder inflation egentlig, hvorfor påvirker krigen i Ukraine verdensøkonomien, og hvad er effekten af rentestigninger? Det er nogle emner, der er vigtige at forholde sig til, men det kan være tungt for elever at dykke ned i.

I artiklen fra Jydskevestkysten, møder du underviseren Ditte Rosenberg. Hun underviser i faget afsætning og business, hvor hun bruger aktiemarkedet til at sætte fokus på svære økonomiske spørgsmål og aktiedysten som platform til at skabe motivationen hos eleverne.

Jydskevestkysten er Danmarks største regionale nyhedsmedie med 500.000 ugentlige brugere og og 185.000 ugentlige avislæsere.

DISCLAIMER

Husk, at aktiemarkedet er forbundet med en risiko i virkeligheden, som man ikke har, når man dyster på aktiedysten.dk. Sørg for, at du og dine elever forstår den risiko og forskellen mellem virkeligheden og et spil. Du kan læse mere om det her.

Aktiedysten er oprindeligt ikke tænkt til brug i undervisningen. Vi er dog opmærksomme på, at det er et meget populært redskab, da det kan være med til at vække motivationen hos elever, til at sætte sig ind i samfundsmæssige emner og matematiske elementer. Derfor har vi også lavet denne guide til at belyse visse elementer af brug af aktiedysten til undervisning. Søg dog altid hjælp, hvis du er i tvivl om emner inden for investering.