juli 13, 2022

Aktiemarkedet og et aktiespil er to vidt forskellige ting, men alligevel er der mange ligheder. Selvom vi gerne vil give dig de bedste muligheder for at føle det virkelige marked, så er der altså bare parametre, hvor det virkelige marked adskiller sig fra virkeligheden.

Der er penge, og så er der fiktive penge

Den største forskel mellem det reelle aktiemarked og et aktiespil er pengene, eller valuta om man vil.

På aktiemarkedet investerer investoren for sine egne penge. I et aktiespil investerer investoren for fiktive penge, som vedkommende er tildelt i spillet.

Det er derfor vigtigt at huske og forstå, når man begynder at spille et aktiespil. Det kan sagtens gå godt, når man investerer i f.eks. Aktiedysten, men dette skal ikke være en anledning til at investere i virkeligheden. Der er nemlig stor forskel på at investere med fiktive penge kontra ’ægte’ penge.
Det er en vigtig pointe at huske, når man spiller et aktiespil.
Hvad er en aktie? Læs vores indlæg om aktier her.

Aktiedysten vil gerne være din foretrukne træningsbane, hvor du kan øve dig og lege med vennerne. et sikkert sted, uden risiko og for fiktive penge. Lad os først sammenligne os med en populær sport som fodbold. At koste et selvmål i en rigtig fodboldkamp er bare langt dyere end det er under en træning.

Og lad os lige gøre det 100 % klart: Der er risiko for at begå fejl eller investere i noget forkert på både det rigtige aktiemarked såvel som på aktiedysten. Du mister bare pengene i virkeligheden, mens du mister fiktive penge på Aktiedysten.

Aktiedysten fungerer 1:1 med det virkelige aktiemarked, hvor aktier stiger og falder, ligesom man ser det i virkeligheden. Der er også kurtage på Aktiedysten, hvilket gør det realistisk, når man handler aktier.

Psyke og mentalitet er vidt forskellig

En anden vigtig pointe, som er værd at nævne, er psyke og mentalitet.
I et aktiespil får man som nævnt ovenfor tildelt penge ved spillets start, som man derefter kan investere i forskellige virksomheder og selskaber.
Derfor kan det groft siges:

På aktiemarkedet er man mere forsigtig og afventende med sine investeringer.
I et aktiespil kan man tillade sig at være mere risikovillig, og man tager derfor chancer
.

Selvom din stigninger på aktiedysten er 1:1 med virkeligheden, så er det historiske data og siger ikke noget om fremtidige investeringer. Derfor er det også vigtigt at du som spiller her på Aktiedysten har en forståelse for at de mulige afkast du kan hente i en dyst ikke kan genskabes på det virkelige marked. Og spørg gerne dig selv, hvor mange af dine beslutninger du tog i dit spil, var du 100% bevidst om ville gå i din retning?

Der er gode tider, men der er også dårlige tider

Aktiemarkedet og aktiespil er som sagt to ting, som kører 1:1 af hinanden. Stiger en given aktie i procent på aktiemarkedet, vil den tilsvarende stige det samme i et aktiespil. Dog betyder det ikke, at man kan være sikker på noget som helst.

Lad os antage, at du spiller et aktiespil på aktiedysten.dk, hvor du har fordelt dine investeringer i tre forskellige aktier. Derefter stiger de 10 % over 2-3 måneder. Så skal man ikke tro, at dette kan kopieres på det rigtige aktiemarked – tværtimod.
Som overskriften antyder, går det op og ned, og har altid gjort det. Det vil ikke altid stige, hvilket er en vigtig ting at huske på. Du kan sagtens spille et aktiespil, hvor du rammer en økonomisk opdrift med fornuftige stigninger på dine investeringer, hvorefter du måske får mod på at kopiere denne strategi på aktiemarkedet for dine egne penge. Dette kan dog være risikabelt, hvis du ikke gør dit forarbejde først.

En vigtig hovedregel i forbindelse med investeringer: Brug ikke flere penge, end du har råd til at miste.

Tidshorisonten

Aktiemarkedet går konstant op og ned, så et godt afkast på en aktie eller krypto i et kort spil, kan i et lignende spil, på et andet tidspunkt, have det omvendte udfald. Aktiedysten er god til at give en fornemmelse af dynamikker, som påvirker aktiemarkedet, det kan fx være når en stor nyhed rykker på markedet og pludselig er du i front, eller er du sidst? Chancen er stor for begge ting, men en ting er sikkert, ryger du langt ned i de røde minus tal, så er du på aktiedysten nød til enten at satse eller håbe på det vender. Du er med andre ord meget mere følsom for tidsaspektet og knap så langsigtet.

Du har måske hørt forskellige eksperter inden for investering snakke om at man skal være lang på aktiemarkeder, for at være mere sikker på et positivt afkast. Her er tidshorisonten oftest 3-5 år og op efter, så det er selvfølgelig svært at have en lang tidshorisont i et aktiespil.

Leg, lær og tænk over dine handlinger

Betragt et aktiespil som en træningsbane for investorer. Spil spillet, få viden og læring undervejs. Går det godt? Så skal du være glad, da det kan være svært at opnå afkast på investeringer. Men husk altid på at træning og leg sjældent er det samme i virkeligheden, hvor risikoen er langt mere alvorlig end æren du taber til en ven.
Prøv Aktiedystens aktiespil 2022 i dag.

Investeringer kan medføre store økonomiske konsekvenser med sig – husk det inden du begynder at investere.

Læs også:Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}