april 13, 2022

Vi har i dette indlæg taget en snak med 20-årige Arthur Weidenhof, der har dystet med på Aktiedysten i de offentlige præmiedyste og klaret sig imponerende godt med flere placeringer i top-10. I indlægget kan du høre om, hans strategi, både her i vores aktiespil, men også i virkeligheden samt interessen for aktier, og hvordan hans tilgang er til de aktier han finder.

Arthur Weidenhof

Mit navn er Arthur Weidenhof og jeg er 20 år gammel. Jeg bor i Odense centrum sammen med min far og lillebror, og til dagligt går jeg på Tietgen Business EUX. Da jeg var 17 år gammel begyndte jeg at interessere mig for investering og aktier, da iværksætteri, handel og penge generelt de sidste par år har interesseret mig. Jeg begyndte derfor selv som 18-årig, at undersøge hvad aktier var og hvordan man kunne investere i dem. Med tiden er min interesse for aktier vokset og jeg begyndte så småt at eksperimentere med at investere på Nordnet. Jeg introducerede investering i aktier for min kæreste og min familie, hvilket gav mig en lyst til at lære mere, for så at kunne hjælpe andre i gang. Derfor startede jeg som 19-årig en instagram, der omhandlede aktier og forskellige strategier, som man kunne benytte som ung investor.

Disclaimer: ”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Hvilken strategi arbejder du efter og hvordan finder du frem til de aktier du gerne vil investere i?

Den strategi som jeg har valgt at følge, hedder passiv investering og er meget simpel og ikke særligt tidskrævende. Ved at være en passiv invester sparer jeg en masse tid på at lede efter aktier og samtidig minimerer jeg min risiko væsentligt mere end hvis jeg investerede i enkelt aktier. Jeg har derfor valgt næsten udelukkende, at investere i indexfonde, da jeg på den måde minimerer min risiko. Ved at investere i fx. tre forskellige indexfonde, som dækker forskellige dele af verden, så sikre jeg mig, at mine investeringer følger markedsafkastet, som gennemsnitligt er 7-8 % hvert år.  

Helt konkret så benytter jeg mig af Nordnets månedsopsparing, hvor jeg udvælger tre indexfonde, som jeg finder interessante og som sagt tilsammen indeholder virksomheder fra hele verden. Det smarte ved Nordnets månedsopsparing er, at jeg derfor ikke behøver at gøre andet, end at sørge for, at der er penge på min Nordnets konto. Så investerer Nordnets månedsopsaring nemlig selv for mig hver måned. På den måde kan jeg sprede mine investeringer udover en lang tidshorisont og minimere min risiko. En af de vigtigste ting at huske, når at man bruger Nordnets månedsopsparing er, at lade vær med at prøve at time marked ved fx. at lade vær med at investere fordi at markedet er faldene i en periode. Marked “genopbygger” nemlig sig selv med tiden. For mig fungerer Nordnets månedsopsparing også lidt som en opsparing til fremtiden, i stedet for at have penge i banken, som højst sandsynligt med tiden kun mister værdi eller forbliver det samme.

Vidste du?

Der bliver i gennemsnit oprettet over 500 nye aktiespil om måneden, på Aktiedysten på tværs af Danmark, Sverige og Tyskland.

Hvordan finder du frem til de aktier du gerne vil investere i?

Som sagt investerer jeg hovedsageligt i ETF’er og indexfonde. Dem har jeg fundet frem til ved at undersøge hvilken branche der interesserer mig og som jeg tror på i fremtiden. På den måde kan jeg vælge nogle indexfonde som fx. har et større fokus på bæredygtighed eller tech. Men hvis jeg skulle investere i enkelt aktier, ville jeg nok igen kigge på brancher som interesserer mig og som jeg tror på i fremtiden, på den måde kan man finde frem til nogle virksomheder, som man muligvis synes har et potentiale i fremtiden.

Lidt om virkeligheden, hvordan adskiller din ageren her på Aktiedysten ift. din fremgangsmåde i virkeligheden?

Min strategi i aktiespillet er komplet modsat den som jeg har i virkeligheden. Når jeg spiller Aktiedysten, går jeg næsten udelukkende efter cykliste aktier. På den måde bliver min risiko større, men det gør min mulighed for et højere afkast også. I virkeligheden har jeg nemlig en lang tidshorisont, hvor den i Aktiedysten er langt kortere. Derfor bliver man bliver nødt til, at investere i nogle mere risikable aktier for at vinde. For mig er Aktiedysten en rigtig god platform, hvor man kan øve sig i at investere og få en bedre forståelse for, hvad det vil sige at investere i aktier.

Flere top-10 placeringer

Arthur Weidenhof

”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

*Man skal være minimum 18 år for at deltage i præmiedystene

Aktieudtryk brugt i dette indlæg

  • Afkast: Et afkast er den udvikling din aktie har og kan enten være positivt (din investering bliver mere værd) eller den kan være negativ (din investering bliver mindre værd)
  • Cykliste aktier: Aktier der typisk bliver påvirket meget af svingninger i økonomien. Fx flyselskaber
  • Indexfond: En investeringsforening der matcher et indeks som OMX C25
  • Lang tidshorisont: Oftest taler man om over 3 år
  • Passiv investering: At man er tilfreds med det gennemsnitlige afkast på markedet