april 29, 2022

Jacob Cardosa

Vi har i dette indlæg taget en snak med Jacob Cardosa, der har vundet hele 2 af de offentlige præmiedyster. I indlægget kan du høre om, hans strategi, både her på Aktiedysten, men også i virkeligheden samt interessen for aktier og hvordan hans tilgang er til de aktier han finder.

Jacob Cardosa

Jacob Cardosa, 38 år, udlært elektriker. Bor i Ølstykke med kæreste, hund og kat. Ansat i fleksjob på et konference hotel og arbejder med vedligeholdelse, reparationer mm. Jeg er kommet sent i gang på aktiemarkedet til min store ærgrelse, men jeg faldt over Børsens Aktiespil sidste år og der blev jeg grebet, selvom der var flere begrænsninger ifbm. handel. Efter det sluttede fandt jeg straks Aktiedysten som blev til en del af hverdagen med egne små spil, og jeg opdagede først lidt efter at der var spil man kunne melde sig til og så blev jeg bidt. Så begyndte jeg at Google og lære lidt grundlæggende teknisk analyse og om hvordan Trading View fungerer, for bedre at kunne forstå hvad der foregik på graferne, hvad de forskellige ord betyder osv. Der gik min nysgerrighed på overarbejde. Jeg havde endnu ikke købt en rigtig aktie på det tidspunkt, og havde bare en enkelt aktie i en ETF via Nordnets Månedsopsparing.

”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

Hvilken strategi arbejder du efter og hvordan finder du frem til de aktier du gerne vil investere i?

Jeg havde ikke en egentlig strategi da Cryptospillet startede med 1 mio i egenkapital. Eller nogen viden om crypto eller navne på coins. Jeg valgte nogle diverse coins fra listen og jeg fik en god start. Efter en uges tid gik jeg fra 1. plads til 18. plads på 30 min. De havde nok holdt øje med nyheder og steg flere hundrede procent. Enkelte fik solgt og var langt foran. Kort efter røg der over 300.000 henover en nat. Det blev et wake up call, for det skulle jeg ikke prøve en gang til. Jeg startede derfra på “alle bække små”-metoden og begyndte at observere min watchlist med en masse coins fra listen på Aktiedysten som en høg. Spillet varede to måneder og der var ikke nok tid til at få et højt gennemsnitligt afkast, så jeg brugte det meste af tiden på at forsøge at time handlerne.

Mit mål blev at forsøge at hoppe med på opturene og få solgt inden gevinsterne forsvandt helt igen og mere til. Dem der bare faldt og faldt solgte jeg selvom de var nået ned -30% for at frigøre pengene, og endte også med at sælge for tidligt masser af gange og købe både for tidligt og for sent tusinder af gange. Da Julespillet startede en måneds tid efter havde jeg efterhånden fået opbygget et lille system. Jeg fokuserede primært på kurserne, men skulle også huske at holde lidt øje med nyheder.

Efter at have kigget på Bitcoins kurs indså jeg at Cryptospillet var startet mens BTC var lige på vej hen over en bakketop, men på vejen ned fra højdepunktet på 66.000 et par uger forinden. Så jeg skyndte mig ud af markedet når jeg så at det hele begyndte at vælte og undlod at have åbne handler når jeg ikke kunne holde øje med dem. Det var absolut ikke sjovt at se hvordan de andre deltagere mistede millioner. For ikke at nævne de investorer det i virkeligheden skete for.

Med ca 10.000 handler i Cryptospillet og ca 5.000 i Julespillet er det ikke en strategi jeg kan anbefale. Der var ikke handelsvolumen på det tidspunkt eller kurtage i de to spil og cryptomarkedet er modsat børserne åbne 24/7 365. Timingen var god da jeg samtidig var hjemsendt pga. coronanedlukning så jeg havde ekstra tid til rådighed. Desuden har jeg en ADHD diagnose og jeg bliver derfor hyperfokuseret når jeg bliver bidt af noget og så tager det overhånd.

Cryptospillet endte med et afkast på 350% med handelsloftet på 200.000 pr position. Det loft var der ikke i Julespillet da man kun startede med 500kr og derfor kunne min egenkapital vokse eksponentielt og jeg overhalede mig selv ift. Cryptospillet, ved at jeg gik all in på 1-3 positioner ad gangen indtil jeg ramte 1 mio. %. Det var ikke for vinde endnu mere, men fordi jeg var blevet helt opslugt og det var blevet en personlig udfordring at nå hvad der var fuldstændig utænkeligt og dyrke mit system som bestod meget i at kigge efter mønstre. Det er dog ikke en bedrift jeg har i sinde at gentage, skulle jeg vidst også hilse og sige fra kæresten som næsten boede alene med dyrene i 2 måneder og især de sidste 24 dage da Julespillet startede og de kørte samtidig.

Lidt om virkeligheden, hvordan adskiller din ageren her på Aktiedysten ift. din fremgangsmåde i virkeligheden?

Jeg deltager stadig i Aktiedysterne fordi det er sjovt, og jeg har lært meget gennem den vej. Jeg har lavet en masse virtuelle handler på tværs af platforme for at klæde mig bedre på, inden jeg turde kaste mig ud i rigtige aktier. Det har ført til at jeg ved langt mere omkring hvad der sker i verden og oparbejder stille og roligt erfaring og holder øje med markedet. Jeg har swing tradet en del med mindre beløb på min aktiesparekonto og begår stadig en masse af de samme fejl som jeg gjorde i spillene, dog med lidt mindre risikovilje.

De største fejl jeg begår er; ikke at lytte til mit instinkt, så jeg køber for tidligt eller bliver grebet af FOMO og køber for dyrt. Så får jeg solgt for tidligt, sekundært pga. panik men primært pga. et for stramt stop-loss, som så sjovt nok bliver det laveste punkt inden kursen stiger igen. Omvendt får jeg sjældent solgt når det går godt, og så går det ofte fra grønt til rødt.

Start et spil på dine præmisser

Klik på “Start dit aktiespil her”-knappen herunder. Så starter du et nyt investeringsspil med de markeder, gebyrer, tidsrammer, m.m., der falder i din smag

Invitér dine venner

Så snart du har klikket start spil, vil du få muligheden for at invitere venner, kollegaer eller elever. At spille sammen er meget sjovere!

Lav din strategi og opret din portefølje

Leg og lær på træningsbanen. Her kan du risikofrit tage chancer og se om du kan vinde æren som den bedste investor.

Jeg støder på forskellige aktier hen ad vejen fra forskellige nyheder, fora, Millionærklubben, Stocktwits, Youtube videoer, kigger på lister over dagens vindere og tabere, følger lidt live aktienyheder på Newsfilter.io eller bruger Finviz aktiescanner. Det er dog nemmest at fokusere på færre end på flere. De 1500 kr jeg vandt røg direkte ind på aktiedepotet. Jeg har i dag både danske og amerikanske aktier på min Aktiesparekonto og 3 ETF’er på månedsopsparingen.

En stor ros til Aktiedysten for at have skabt -og fortsat udvikler så godt et (gratis) koncept, som formår at skabe et drive til at deltage og som, for mit vedkommende, drev en lyst til selv at lære om den verden og det har hjulpet mig til at blive forberedt og mere bekendt med aktiehandel og investering, for de to ting er forskellige selvom de kan kombineres. Det er godt at der er blevet indført handelsvolumen i spillene, for det var én af de ting jeg ikke var helt forberedt på da jeg købte mine første aktier på First North og blev fanget med store tab i %.

Vundet 2 præmiedyste

Jacob Cardosa

”Indholdet på denne side er kun tænkt som information og skal ikke opfattes som handelsrådgivning. Konkrete investeringer eller handler som følge af indholdet på siden eller i vores forløb og webinarer er på egen risiko, og uden ansvar for Aktiedysten. Du bør altid søge rådgivning, hvis du ikke forstår risikoen.”

*Man skal være minimum 18 år for at deltage i præmiedystene

Aktieudtryk brugt i dette indlæg

  • Aktiesparekonto: En investeringskonto.
  • Bitcoin / BTC: En virtuel valuta
  • Crypto / Krypto: Samlet udtryk for forskellige virtuelle valutaer
  • Coins: Et udtryk for forskellige kryptovalutaer
  • Handelsvolumen: Antallet af aktier der bliver handlet
  • ETF / Exchange Traded Funds: En børshandlet fond
  • FOMO: “Fear of missing out”. Et udtryk der bruges om at man er bange for at gå glip af en god investeringsmulighed.
  • Watchlist: En liste, hvorfra du kan holde øje med udvalgte aktiers udvikling. På aktiedysten finde du denne i bunden af dine spil


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}